Interviuri cu experți naționali și internaționali în neuropatie diabetică

05.12.2019


Interviuri luate lectorilor din cadrul Simpozionului Neurodiab "Actualități în neuropatia diabetică" de la Chișinău din 2019, cât și celor din cadrul celei de-a 29-a Întâlniri Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice aparţinând Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).

Citeste mai multe...Prof. Dr. Gabriela Radulian a lansat cartea “Diabetul Zaharat în Practica Medicală”

20.11.2019


Miercuri, 13 Noiembrie 2019, Doamna Prof. Dr. Gabriela Radulian, Președintele Societății de Neuropatie Diabetică, a lansat monografia intitulată “Diabetul Zaharat în Practica Medicală”, publicată sub egida Editurii Universitare “Carol Davila”.

Citeste mai multe...Evenimentul "Tu și Diabetul 2.0" a coincis cu Ziua Mondială a Diabetului 2019

14.11.2019


Diabetul zaharat de tip 2 poate fi deseori prevenit, iar complicațiile sale majore, cum ar fi neuropatia diabetică, pot fi evitate. Sportul, alimentația, controlul stresului, renunțarea la fumat sunt factori de risc care pot influența mult calitatea vieții unei persoane cu diabet. Despre toate aceste lucruri s-a discutat în cadrul evenimentului „Tu și Diabetul 2.0”, pe 14 noiembrie 2019, la București, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.

Citeste mai multe...Specialiștii atrag atenția: depresia este o altă complicație a diabetului zaharat

04.11.2019


Specialiștii atrag atenția ca depresia este o altă complicație a diabetului zaharat, precum este neuropatia diabetică.

Citeste mai multe...200 de medici au participat la Congresul Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic 2019

28.10.2019


Cea de-a VII-a ediție a Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, cu participare internațională, a reunit două sute de profesioniști din domeniul sănătății, medici și asistenți medicali, care se ocupă, în special, de îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat și care au complicații la nivelul piciorului.

Citeste mai multe...S-au desemnat câștigătorii Bursei Neurodiab "Magyar Imre" 2019

18.10.2019


În urma analizei Comitetului Știinţific al Societăţii de Neuropatie Diabetică, condus de d-na Prof. Dr. Gabriela Radulian, s-au desemnat câștigătorii bursei Neurodiab de participare la Cursul de Pregătire Clinică Postuniversitară "Magyar Imre" 2019, de la Budapesta, Ungaria.

Citeste mai multe...Comunicat de presă: "Neuropatia diabetică, o afecţiune cu (prea) multe feţe Din inimă...până în vârful piciorului: recunoaşte semnele!"

10.10.2019


Conferinţa-dezbatere "Neuropatia diabetică, o afecţiune cu (prea) multe feţe. Din inimă...până în vârful piciorului: recunoaşte semnele!" a deschis Congresul Naţional de Neuropatie Diabetică şi Picior Diabetică 2019, organizat de Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab. Conferinţa-dezbatere a fost relatată şi în presa naţională.

Citeste mai multe...Prof. Dr. Rodica Pop-Buşui a primit distincţia de onoare Larry D. Soderquist Professor in Diabetes din partea Universității Michigan

07.10.2019


Rodica Pop-Buşui MD, PhD, profesor în Departamentul de Medicină Internă, Divizia de Metabolism, Endocrinologie și Diabet (MEND), Vice-chair pentru cercetări clinice în Departamentul de Medicină Internă,  şi co-director al Centrului pentru Neuropatie Periferică al Universităţii Michigan, a fost recent onorată cu Larry D. Soderquist Professor in Diabetes.

Citeste mai multe...Bursa Neurodiab "Magyar Imre" 2019

17.09.2019


Societatea de Neuropatie Diabetică anunţă demararea proiectului bursa Neurodiab 2019, care constă în participarea la Cursul de Pregătire Clinică Postuniversitară „Magyar Imre”.

Citeste mai multe...Revista Viața Medicală a relatat despre temele abordate în cadrul Școlii de Vară Neurodiab 2019

12.09.2019


Progresele înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice și al piciorului diabetic, două complicații severe și invalidante ale diabetului zaharat, au fost relatate pe larg și de către revista Viața Medicală.

Citeste mai multe...Simpozion NeuroDIAB în cadrul EASD

11.09.2019


Ești medic și faci parte din echipa multidisciplinară de îngrijire a persoanelor cu diabet zaharat? Esti interesat de ultimele noutăți științifice în domeniul neuropatiei diabetice?
În data de 19 septembrie, la Barcelona, NeuroDIAB - Grupul de Studiu pentru Neuropatia Diabetică va susține un simpozion dedicat neuropatiei diabetice, în cadrul celei de-a 55-a întâlniri anuale a EASD (European Association for the Study of Diabetes).

Citeste mai multe...Simpozion Neurodiab "Actualități în neuropatia diabetică" la Chișinău

10.09.2019


Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab a susținut un simpozion dedicat neuropatiei diabetică în data de 6 septembrie 2019, la Chișinău, cu tema "Actualități în neuropatia diabetică".

Citeste mai multe...Curs online de neuropatie diabetică pe platforma eduasistent.ro

26.08.2019


Unul dintre obiectivele Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab este de a spori accesul la educație medicală continuă a profesioniștilor din domeniul sănătății care au în îngrijire persoane cu diabet. În acest sens, recomandăm cursul online de Neuropatie Diabetică de pe platforma eduasistent.ro. Cursul este dedicat asistenților medicali generaliști și asistenților medicali din zona București și Ilfov și este creditat cu 10 credite EMC.

Citeste mai multe...“Ascultă-ți picioarele” - Inițiativa națională de informare privind neuropatia diabetică în Germania

20.08.2019


“Ascultă-ți picioarele” - Inițiativa națională de informare privind neuropatia diabetică în Germania. Interviu cu experți în neuropatie diabetică la Congresul German de Diabet 2019.

Citeste mai multe...Prezentare post-eveniment Școala de Vară Neurodiab 2019

14.08.2019


Școala de Vară Neurodiab 2019, care a avut loc în perioada 17-21 iulie, la Sinaia, a reunit două sute de cadre medicale de specialitate (medici, asistenţi medicali şi fiziokinetoterapeuţi).

Citeste mai multe...Școala de Vară Neurodiab în cel de-al VIII-lea an – tradiția continuă cu succes

25.07.2019


A VIII-a ediție a Școlii de Vară Neurodiab 2019 a reunit peste două sute de profesioniști din domeniul sănătății, medici, asistenți medicali și fiziokinetoterapeuți, care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu neuropatie diabetică și picior diabetic.

Citeste mai multe...Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, prezentă la Școala Internațională de Vară de Neurologie 2019

11.07.2019


În calitate de partener academic al manifestării, Societatea de Neuropatie Diabetică a contribuit cu o sesiune dedicată neuropatiei diabetice. Această complicație critică a diabetului zaharat necesită o atenție deosebită, deoarece poate conduce la invaliditate și scade calitatea vieții.

Citeste mai multe...S-au închis înscrierile pentru Şcoala de Vară Neurodiab 2019

30.06.2019


Din motive organizatorice, anunţăm în mod oficial că s-au închis înscrierile pentru Şcoala de Vară Neurodiab 2019.

Citeste mai multe...Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica

27.07.2017


Prof. dr. Gabriela Radulian este noul președinte al Societății de Neuropatie Diabetică, preluând funcția deținută până acum de conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu. Prof. dr. Radulian va deține funcția de președinte pentru un mandat de patru ani.

Citeste mai multe...Cum pot fi evitate riscurile complicatiilor provocate de diabetul zaharat

08.12.2016


Detalii in articolul de mai jos:

Citeste mai multe...1 din 2 adulti cu diabet raman NEDIAGNOSTICATI si sunt expusi unor complicatii grave ce pot produce dizabilitate si chiar moarte prematura

11.11.2016


În cele mai multe situații este vorba despre diabet zaharat de tip 2, care, spre deosebire de diabetul zaharat de tip 1 ar putea fi prevenit, dat fiind că apariția acestei forme a afecțiunii este asociată în mare parte cu factori de risc ce pot fi controlați, precum: obezitate, sedentarism, alimentație nesănătoasă. De altfel, până la 70% dintre cazurile de diabet zaharat de tip 2 ar putea fi prevenite sau instalarea afecțiunii, întârziată, prin adoptarea un stil de viață sănătos, atrage atenția IDF.

Citeste mai multe...Saptamana Neuropatiei Diabetice 2016

21.10.2016


25 de orașe, peste 1000 de participanți, 8 zile de evenimente științifice dedicate îmbunătățirii îngrijirii persoanelor cu neuropatiei diabetică și picior diabetic!

Citeste mai multe...Quo vadis Podiatria in Romania?

13.10.2016


O vorbă înţeleaptă spune că unde nu-i cap, e vai de picioare. Nimic mai adevărat şi acum, când cu un ochi râdem spre soarele ultimelor zile frumoase, iar cu unul plângem, gândindu-ne la iarnă şi gheţuş ori la suferinţele cauzate de diabet, este momentul potrivit să vorbim despre picioare, din punct de vedere medical.

Citeste mai multe...De la neuropatie diabetica la... AMPUTATIE Drumul pe care persoana cu diabet NU trebuie sa il strabata!

03.10.2016


Pierderea senzitivității nervoase specifice neuropatiei, la nivelul membrelor inferioare, coroborată cu o monitorizare deficitară pot face ca eventuale tăieturi sau răni să treacă neobservate, să se infecteaze și să evolueze în ulcerații, ajungând, în cazuri grave, la situații în care amputarea țesutului afectat (deget sau picior) poate rămâne unica soluție.

Citeste mai multe...POLINEUROPATIA DIABETICĂ ESTE ADESEA DEPISTATĂ ȘI TRATATĂ PREA TÂRZIU!

14.09.2016


Polineuropatia diabetică este o complicație gravă a diabetului zaharat frecvent întâlnită. În ciuda acestui fapt, de cele mai multe ori nu este diagnosticată sau tratată corespunzător, chiar dacă pacienții prezintă durere.

Citeste mai multe...Maraton Balea Lac

07.09.2016


Unul dintre cele mai grele maratoane din lume, 2X2 Race

Citeste mai multe...Rolul podiatriei si necesitatea echipei multidisciplinare in gestionarea piciorului diabetic, pe agenda Congresulului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic 2016

06.09.2016


Evenimentul se va desfasura intre 7-8 septembrie 2016 la Hotel Ramada Parc, Bucuresti si va reuni unii dintre cei mai experimentati profesionisti in domeniul piciorului diabetic si al neuropatiei diabetice, din tara si din strainatate.

Citeste mai multe...Instrumente moderne pentru abordarea „complicației uitate“

26.08.2016


Abordarea modernă a neuropatiei diabetice a fost deviza sub care s-a desfășurat a cincea ediție a școlii de vară Neurodiab 2016, desfășurată recent la Sinaia.

Citeste mai multe...Mai mult de 1 din 10 adulti au diabet in Romania, dar nu toti stiu ca sunt bolnavi. Nu ignorati semnele!

07.04.2016


„Problematica diabetului în România”. Astfel, se dorește să se atragă atenția asupra problematicii diabetului în România și să se sublinieze importanța prevenției și educației în sănătate, în general, și în ceea ce privește diabetul zaharat, în particular.

Citeste mai multe...Diabetul zaharat, prezent si provocari

07.04.2016


Diabetul zaharat este o problemă majoră de sănătate publică atât la nivel global, cât și în România, cu un impact semnificativ la nivelul calității vieții persoanelor cu diabet.

Citeste mai multe...