ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ASOCIAȚIEI SND

29.03.2024


Adunarea generală a Societății de Neruopatie Diabetică, 29.04.2024.

Citeste mai multe...Bursa Neurodiab 2024

12.01.2024


Societatea de Neuropatie Diabetică anunță demararea proiectului Bursa Neurodiab 2024, care constă în participarea la Școala de Vară în Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic.

Citeste mai multe...Webinar Gratuit - Prof. Rayaz Malik

31.08.2023


Webinar gratuit cu Prof. Rayaz Malik pe tema Neuropatiei Diabetice.

Citeste mai multe...Steno Diabetes Neuro Unit Symposium 2023

25.07.2023


Dragi colegi, avem plăcerea de a vă invita la Steno Diabetes Neuro Unit Symposium 2023, ce va avea loc în Copenhaga, în perioada 15-16 Septembrie. Tema simpozionului este dată de disfuncțiile cognitive în diabet.

Citeste mai multe...Încheierea Civilă Nr. 5660/CC/2023 Asociația Societatea de Neuropatie Diabetică

18.05.2023


Stimați membri ai asociației, în documentul atașat acestui articol puteți să consultați încheierea civilă ce aprobă în mod legal schimbările survenite la nivelul actului constitutiv și al statutului asociației actualizate la data de 03.04.2023, cât și desemnarea în funcția de președinte al asociației a d-nei Cornelia Bala.

Citeste mai multe...A 33-a Întâlnire Anuală a Grupului de Studiu NEUROdiab

17.04.2023


A 33-a Întâlnire Anuală a Grupului de Studiu NEUROdiab, 28 Septembrie - 1 Octombrie, Thessaloniki, Grecia.

Citeste mai multe...CONVOACĂ ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A MEMBRILOR ASOCIAȚIEI

27.03.2023


Având în vedere prevederile OG nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații (OG 26) ale Actului
Constitutiv al Asociației „Societatea de Neuropatie Diabetică” (Asociația) și ale Statutului
Asociației, Consiliul Director al Asociației:

Citeste mai multe...Bursa Neurodiab CODINEF 2023

22.03.2023


Societatea de Neuropatie Diabetică anunță demararea proiectului Bursa Neurodiab 2023, care constă în participarea la Cursul International în Neuropatie Diabetică, Picior Diabetic și consecințele lor.

Citeste mai multe...Bursa Neurodiab "Neuropathic Diabetic Foot and its consequences" 2022

31.03.2022


Societatea de Neuropatie Diabetică anunță demararea proiectului Bursa Neurodiab 2022, care constă în participarea la Cursul International în Neuropatie Diabetică, Picior Diabetic și consecințele lor.

Citeste mai multe...Prezentarea post-eveniment “Controlul multifuncțional al diabetului zaharat - Mereu o provocare!”

17.06.2021


Joi, 16 iunie 2021, Societatea de Neuropatie Diabetică-Neurodiab a organizat conferința online “Controlul multifactorial al diabetului zaharat – Mereu o provocare!” dedicată profesioniștilor din domeniul medical.

Citeste mai multe...Convocator - Adunarea Generală Ordinară a Membrilor Asociației „Societatea de Neuropatie Diabetică”

27.04.2021


Asociația „Societatea de Neuropatie Diabetică” invită membrii săi să participe la Adunarea Generală Ordinară din data de 26.05.2021 la sediul Lospa și Asociații – Societate Civilă de Avocați, situat în mun. București, sector 1, str. Paris nr. 36, etaj 3, ap.1. Ordinea de zi se poate consulta în fișierul atașat acestei știri.

Citeste mai multe...Prezentarea post-eveniment “Diagnosticarea și managementul pacientului cu neuropatie diabetică. Provocări în pandemia COVID-19”

20.04.2021


Vineri, 16 aprilie 2021, Societatea de Neuropatie Diabetică-Neurodiab a organizat conferința-dezbatere de tip webinar “Diagnosticarea și managementul pacientului cu neuropatie diabetică. Provocări în pandemia COVID-19” dedicată profesioniștilor în domeniul medical. Citește aici prezentarea post-eveniment.

Citeste mai multe...Asociaţia Societatea de Neuropatie Diabetică are nevoie de susţinerea ta

13.04.2021


Pentru susținerea Societății de Neuropatie Diabetică – NeuroDiab este nevoie și de sprijin financiar pe lângă cel științific. Scopul NeuroDiab este a facilita pregătirea profesioniștilor în domeniu, creșterea calităţii serviciilor medicale de îngrijire a persoanelor afectate de neuropatie diabetică, precum şi limitarea altor complicații.

Citeste mai multe...Diagnosticarea și managementul pacientului cu neuropatie diabetică. Provocări în pandemia de COVID-19.

29.03.2021


Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab vă invită la o conferință-dezbatere de tip webinar cu experți din domeniul neuropatiei diabetice, care va aduce în prim-plan provocările în pandemia de COVID-19 în ceea ce privește diagnosticarea și managementul pacientului cu neuropatie diabetică.

Citeste mai multe...Curs online "Neuropatia Diabetică" (10 puncte EMC)

08.12.2020


Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab recomandă cursul online “Neuropatia Diabetică”, dezvoltat de Societatea Națională de Medicina Familiei în parteneriat cu UMF “Carol Davila” București, și dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății. Cursul este creditat cu 10 credite EMC.

Citeste mai multe...DIABET360 - eveniment online dedicat persoanelor cu diabet zaharat

23.11.2020


În cadrul evenimentului online gratuit de tip dezbatere "DIABET360", care s-a desfășurat în contextul Zilei Mondiale a Diabetului (14 noiembrie), s-a discutat despre posibile soluții pentru provocările cu care se confruntă în timpul pandemiei această categorie de pacienți. Vezi aici înregistrarea evenimentului.

Citeste mai multe...Prof. Dr. Gabriela Radulian a participat la conferința-dezbatere „Controlează-ți Diabetul ...și în timpul pandemiei de COVID-19”

17.11.2020


În contextul Zilei Mondiale a Diabetului 2020 (14 noiembrie), Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a organizat conferința-dezbatere „Controlează-ți Diabetul ...și în timpul pandemiei de COVID-19”, la care a participat Prof. Dr. Gabriela Radulian, președintele Neurodiab.

Citeste mai multe...Societatea de Neuropatie Diabetică fost invitată la NEURODIAB 2021

02.11.2020


Societatea de Neuropatie Diabetică a fost invitată la următoarea ediție a NEURODIAB de către Prof. Dr. Nikolaos Papanas. Suntem onorați de a contribui alături de acest grup de studiu al EASD la educația continuă a profesioniștilor în domeniul sănătății care au în îngrijire persoanele cu neuropatie diabetică.

Citeste mai multe...Poziția Asociației Americane de Diabet asupra neuropatiei diabetice

02.11.2020


Asociația Americană de Diabet (ADA) a formulat o poziție oficială asupra neuropatiei diabetice în care se pune accent pe prevenția și diagnosticul precoce al acestei complicații critice a diabetului zaharat, care are repercusiuni majore și scade calitatea vieții.

Citeste mai multe...Volumul “Diabet Zaharat 2020” este disponibil pentru profesioniștii în domeniul sănătății

15.10.2020


Ești profesionist în domeniul sănătății și dorești să-ți aprofundezi cunoștințele despre diabetul zaharat? Știm că timpul tău este prețios, împărțit între pacienții pe care îi ai în îngrijire, astfel că îți recomandăm o sinteză a experienței specialiștilor, cu date științifice recent publicate, într-o abordare multidisciplinară.

Citeste mai multe...Despre neuropatia diabetică: de la simptome la diagnostic

12.10.2020


Ai fost diagnosticat cu diabet zaharat și ai furnicături în picioare, amorțeală sau senzație de arsură? Neuropatia diabetică este o complicație frecventă și critică a diabetului zaharat. Este caracterizată prin alterarea simțurilor la nivelul picioarelor și conduce la senzații atipice. Medicul diabetolog îți poate spune dacă ai neuropatie diabetică.

Citeste mai multe...Oameni în Alb – proiect necomercial de ajutor pentru medici

22.05.2020


#AcumEroi este sloganul proiectului “Oameni în Alb” menit să susțină echilibrul emoțional al medicilor în această perioadă dificilă de pandemie, în care eforturile lor sunt supraomenești. Aceste eforturi le pot pune în pericol echilibrul emoțional, iar astfel pot suferi de afecțiuni precum anxietate, burnout, stres și sindrom post-traumatic.

Citeste mai multe...Ghid pentru persoanele cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus

11.05.2020


În această perioadă de pandemie de noul coronavirus (COVID-19), persoanele cu diabet sunt considerate ca fiind la risc mai ridicat în comparație cu populația fără diabet.  
Ce trebuie să facă o persoană cu diabet zaharat în această perioadă pentru a-și gestiona cât mai bine boala de bază și să se protejeze de noul coronavirus? Răspunsul la această întrebare se găsește în “Ghidul pentru persoanele cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus”.

Citeste mai multe...Interviu cu Dr. Zinaida Alexa despre prediabet și neuropatia diabetică

08.04.2020


Dr. Zinaida Alexa, șef secție Endocronologie la Spitalul Republican ”Timofei Moșneaga” din Chișinău, discută în acest interviu despre prediabet și neuropatie diabetică ca fiind o dublă amenințare, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare continuă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Despre diabet și noul coronavirus, interviu cu Prof. Andrew Boulton

03.04.2020


Despre diabet și noul coronavirus (COVID-19) - un interviu cu Prof. Andrew Boulton, președintele Federației Internaționale de Diabet (IDF).

Citeste mai multe...Interviu cu Dr. Armand Frăsineanu despre diagnosticul neuropatiei diabetice

18.03.2020


Interviu cu Dr. Armand Frăsineanu despre diagnosticul neuropatiei diabetice, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare continuă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Interviu cu Conf. Dr. Bogdan Timar despre tratamentul neuropatiei diabetice

18.03.2020


Interviu cu Conf. Dr. Bogdan Timar despre tratamentul neuropatiei diabetice, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare constantă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Interviu cu Dl. Conf. Dr. Bogdan Timar despre Diabetes Science School

25.02.2020


Interviu cu Dl. Conf. Dr. Bogdan Timar despre Diabetes Science School

Citeste mai multe...Educaţia este cheia succesului în managementul diabetului zaharat - interviu cu Dna. Prof. Dr. Gabriela Radulian

25.02.2020


Educaţia este cheia succesului în managementul diabetului zaharat - interviu cu Prof. Dr. Gabriela Radulian, președintele Societății de Neuropatie Diabetică - Neurodiab

Citeste mai multe...Prof. Dr. Gabriela Radulian a fost invitată la emisiunea “Oameni care mișcă România” de la Radio România Actualități

12.02.2020


Prof. Dr. Gabriela Radulian, președintele Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a fost invitată în cadrul emisiunii “Oameni care mișcă România” de la Radio România Actualități pentru a discuta despre diabetul zaharat și complicațiile sale redutabile.

Citeste mai multe...