Prezentarea post-eveniment “Controlul multifuncțional al diabetului zaharat - Mereu o provocare!”

17.06.2021


Joi, 16 iunie 2021, Societatea de Neuropatie Diabetică-Neurodiab a organizat conferința online “Controlul multifactorial al diabetului zaharat – Mereu o provocare!” dedicată profesioniștilor din domeniul medical.

Citeste mai multe...Convocator - Adunarea Generală Ordinară a Membrilor Asociației „Societatea de Neuropatie Diabetică”

27.04.2021


Asociația „Societatea de Neuropatie Diabetică” invită membrii săi să participe la Adunarea Generală Ordinară din data de 26.05.2021 la sediul Lospa și Asociații – Societate Civilă de Avocați, situat în mun. București, sector 1, str. Paris nr. 36, etaj 3, ap.1. Ordinea de zi se poate consulta în fișierul atașat acestei știri.

Citeste mai multe...Prezentarea post-eveniment “Diagnosticarea și managementul pacientului cu neuropatie diabetică. Provocări în pandemia COVID-19”

20.04.2021


Vineri, 16 aprilie 2021, Societatea de Neuropatie Diabetică-Neurodiab a organizat conferința-dezbatere de tip webinar “Diagnosticarea și managementul pacientului cu neuropatie diabetică. Provocări în pandemia COVID-19” dedicată profesioniștilor în domeniul medical. Citește aici prezentarea post-eveniment.

Citeste mai multe...Asociaţia Societatea de Neuropatie Diabetică are nevoie de susţinerea ta

13.04.2021


Pentru susținerea Societății de Neuropatie Diabetică – NeuroDiab este nevoie și de sprijin financiar pe lângă cel științific. Scopul NeuroDiab este a facilita pregătirea profesioniștilor în domeniu, creșterea calităţii serviciilor medicale de îngrijire a persoanelor afectate de neuropatie diabetică, precum şi limitarea altor complicații.

Citeste mai multe...Diagnosticarea și managementul pacientului cu neuropatie diabetică. Provocări în pandemia de COVID-19.

29.03.2021


Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab vă invită la o conferință-dezbatere de tip webinar cu experți din domeniul neuropatiei diabetice, care va aduce în prim-plan provocările în pandemia de COVID-19 în ceea ce privește diagnosticarea și managementul pacientului cu neuropatie diabetică.

Citeste mai multe...Curs online "Neuropatia Diabetică" (10 puncte EMC)

08.12.2020


Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab recomandă cursul online “Neuropatia Diabetică”, dezvoltat de Societatea Națională de Medicina Familiei în parteneriat cu UMF “Carol Davila” București, și dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății. Cursul este creditat cu 10 credite EMC.

Citeste mai multe...DIABET360 - eveniment online dedicat persoanelor cu diabet zaharat

23.11.2020


În cadrul evenimentului online gratuit de tip dezbatere "DIABET360", care s-a desfășurat în contextul Zilei Mondiale a Diabetului (14 noiembrie), s-a discutat despre posibile soluții pentru provocările cu care se confruntă în timpul pandemiei această categorie de pacienți. Vezi aici înregistrarea evenimentului.

Citeste mai multe...Prof. Dr. Gabriela Radulian a participat la conferința-dezbatere „Controlează-ți Diabetul ...și în timpul pandemiei de COVID-19”

17.11.2020


În contextul Zilei Mondiale a Diabetului 2020 (14 noiembrie), Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a organizat conferința-dezbatere „Controlează-ți Diabetul ...și în timpul pandemiei de COVID-19”, la care a participat Prof. Dr. Gabriela Radulian, președintele Neurodiab.

Citeste mai multe...Societatea de Neuropatie Diabetică fost invitată la NEURODIAB 2021

02.11.2020


Societatea de Neuropatie Diabetică a fost invitată la următoarea ediție a NEURODIAB de către Prof. Dr. Nikolaos Papanas. Suntem onorați de a contribui alături de acest grup de studiu al EASD la educația continuă a profesioniștilor în domeniul sănătății care au în îngrijire persoanele cu neuropatie diabetică.

Citeste mai multe...Poziția Asociației Americane de Diabet asupra neuropatiei diabetice

02.11.2020


Asociația Americană de Diabet (ADA) a formulat o poziție oficială asupra neuropatiei diabetice în care se pune accent pe prevenția și diagnosticul precoce al acestei complicații critice a diabetului zaharat, care are repercusiuni majore și scade calitatea vieții.

Citeste mai multe...Volumul “Diabet Zaharat 2020” este disponibil pentru profesioniștii în domeniul sănătății

15.10.2020


Ești profesionist în domeniul sănătății și dorești să-ți aprofundezi cunoștințele despre diabetul zaharat? Știm că timpul tău este prețios, împărțit între pacienții pe care îi ai în îngrijire, astfel că îți recomandăm o sinteză a experienței specialiștilor, cu date științifice recent publicate, într-o abordare multidisciplinară.

Citeste mai multe...Despre neuropatia diabetică: de la simptome la diagnostic

12.10.2020


Ai fost diagnosticat cu diabet zaharat și ai furnicături în picioare, amorțeală sau senzație de arsură? Neuropatia diabetică este o complicație frecventă și critică a diabetului zaharat. Este caracterizată prin alterarea simțurilor la nivelul picioarelor și conduce la senzații atipice. Medicul diabetolog îți poate spune dacă ai neuropatie diabetică.

Citeste mai multe...Oameni în Alb – proiect necomercial de ajutor pentru medici

22.05.2020


#AcumEroi este sloganul proiectului “Oameni în Alb” menit să susțină echilibrul emoțional al medicilor în această perioadă dificilă de pandemie, în care eforturile lor sunt supraomenești. Aceste eforturi le pot pune în pericol echilibrul emoțional, iar astfel pot suferi de afecțiuni precum anxietate, burnout, stres și sindrom post-traumatic.

Citeste mai multe...Ghid pentru persoanele cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus

11.05.2020


În această perioadă de pandemie de noul coronavirus (COVID-19), persoanele cu diabet sunt considerate ca fiind la risc mai ridicat în comparație cu populația fără diabet.  
Ce trebuie să facă o persoană cu diabet zaharat în această perioadă pentru a-și gestiona cât mai bine boala de bază și să se protejeze de noul coronavirus? Răspunsul la această întrebare se găsește în “Ghidul pentru persoanele cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus”.

Citeste mai multe...Interviu cu Dr. Zinaida Alexa despre prediabet și neuropatia diabetică

08.04.2020


Dr. Zinaida Alexa, șef secție Endocronologie la Spitalul Republican ”Timofei Moșneaga” din Chișinău, discută în acest interviu despre prediabet și neuropatie diabetică ca fiind o dublă amenințare, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare continuă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Despre diabet și noul coronavirus, interviu cu Prof. Andrew Boulton

03.04.2020


Despre diabet și noul coronavirus (COVID-19) - un interviu cu Prof. Andrew Boulton, președintele Federației Internaționale de Diabet (IDF).

Citeste mai multe...Interviu cu Dr. Armand Frăsineanu despre diagnosticul neuropatiei diabetice

18.03.2020


Interviu cu Dr. Armand Frăsineanu despre diagnosticul neuropatiei diabetice, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare continuă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Interviu cu Conf. Dr. Bogdan Timar despre tratamentul neuropatiei diabetice

18.03.2020


Interviu cu Conf. Dr. Bogdan Timar despre tratamentul neuropatiei diabetice, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare constantă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Interviu cu Dl. Conf. Dr. Bogdan Timar despre Diabetes Science School

25.02.2020


Interviu cu Dl. Conf. Dr. Bogdan Timar despre Diabetes Science School

Citeste mai multe...Educaţia este cheia succesului în managementul diabetului zaharat - interviu cu Dna. Prof. Dr. Gabriela Radulian

25.02.2020


Educaţia este cheia succesului în managementul diabetului zaharat - interviu cu Prof. Dr. Gabriela Radulian, președintele Societății de Neuropatie Diabetică - Neurodiab

Citeste mai multe...Prof. Dr. Gabriela Radulian a fost invitată la emisiunea “Oameni care mișcă România” de la Radio România Actualități

12.02.2020


Prof. Dr. Gabriela Radulian, președintele Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a fost invitată în cadrul emisiunii “Oameni care mișcă România” de la Radio România Actualități pentru a discuta despre diabetul zaharat și complicațiile sale redutabile.

Citeste mai multe...Material educațional dedicat persoanelor cu diabet zaharat. Coordonator Științific Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian.

04.02.2020


Compania Eli Lilly România a realizat un material educațional dedicat persoanelor cu diabet zaharat, sub îndrumarea echipei coordonate de doamna Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian, Președinte al Societății de Neuropatie Diabetică din România.

Citeste mai multe...Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica

27.07.2017


Prof. dr. Gabriela Radulian este noul președinte al Societății de Neuropatie Diabetică, preluând funcția deținută până acum de conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu. Prof. dr. Radulian va deține funcția de președinte pentru un mandat de patru ani.

Citeste mai multe...Cum pot fi evitate riscurile complicatiilor provocate de diabetul zaharat

08.12.2016


Detalii in articolul de mai jos:

Citeste mai multe...1 din 2 adulti cu diabet raman NEDIAGNOSTICATI si sunt expusi unor complicatii grave ce pot produce dizabilitate si chiar moarte prematura

11.11.2016


În cele mai multe situații este vorba despre diabet zaharat de tip 2, care, spre deosebire de diabetul zaharat de tip 1 ar putea fi prevenit, dat fiind că apariția acestei forme a afecțiunii este asociată în mare parte cu factori de risc ce pot fi controlați, precum: obezitate, sedentarism, alimentație nesănătoasă. De altfel, până la 70% dintre cazurile de diabet zaharat de tip 2 ar putea fi prevenite sau instalarea afecțiunii, întârziată, prin adoptarea un stil de viață sănătos, atrage atenția IDF.

Citeste mai multe...Saptamana Neuropatiei Diabetice 2016

21.10.2016


25 de orașe, peste 1000 de participanți, 8 zile de evenimente științifice dedicate îmbunătățirii îngrijirii persoanelor cu neuropatiei diabetică și picior diabetic!

Citeste mai multe...Quo vadis Podiatria in Romania?

13.10.2016


O vorbă înţeleaptă spune că unde nu-i cap, e vai de picioare. Nimic mai adevărat şi acum, când cu un ochi râdem spre soarele ultimelor zile frumoase, iar cu unul plângem, gândindu-ne la iarnă şi gheţuş ori la suferinţele cauzate de diabet, este momentul potrivit să vorbim despre picioare, din punct de vedere medical.

Citeste mai multe...De la neuropatie diabetica la... AMPUTATIE Drumul pe care persoana cu diabet NU trebuie sa il strabata!

03.10.2016


Pierderea senzitivității nervoase specifice neuropatiei, la nivelul membrelor inferioare, coroborată cu o monitorizare deficitară pot face ca eventuale tăieturi sau răni să treacă neobservate, să se infecteaze și să evolueze în ulcerații, ajungând, în cazuri grave, la situații în care amputarea țesutului afectat (deget sau picior) poate rămâne unica soluție.

Citeste mai multe...POLINEUROPATIA DIABETICĂ ESTE ADESEA DEPISTATĂ ȘI TRATATĂ PREA TÂRZIU!

14.09.2016


Polineuropatia diabetică este o complicație gravă a diabetului zaharat frecvent întâlnită. În ciuda acestui fapt, de cele mai multe ori nu este diagnosticată sau tratată corespunzător, chiar dacă pacienții prezintă durere.

Citeste mai multe...Maraton Balea Lac

07.09.2016


Unul dintre cele mai grele maratoane din lume, 2X2 Race

Citeste mai multe...