Despre NoiSocietatea de Neuropatie Diabetică – NeuroDiab a fost înființată în anul 2012, pentru explorarea, promovarea și dezvoltarea domeniului neuropatiei diabetice, în conformitate cu standardele internaționale. Societatea de Neuropatie Diabetică desfășoară activități de ordin medical și științific, de cercetare și pregătire profesională, sporind accesul la educație medicală continuă pentru specialiștii în neuropatie diabetică și din ariile medicale conexe.

Prin activitățile desfășurate constant, precum conferințe, congrese, simpozioane, workshop-uri și cursuri, Societatea de Neuropatie Diabetică NeuroDiab se implică la nivel înalt în formarea și extinderea continuă a domeniului neuropatiei diabetice în România.

Scopul principal al activităților desfășurate de NeuroDiab, prin pregătirea profesioniștilor în domeniu, este creșterea calităţii serviciilor medicale de îngrijire a persoanelor afectate de neuropatie diabetică, precum şi limitarea, prin abordare timpurie, a apariției altor complicații și a urmărilor acestora, dar și integrarea și susținerea socială a persoanelor afectate.

Societatea își propune programe de educație medicală continuă a cadrelor medicale și organizează acțiuni publice de educare, informare și prezentare a noutăților și progreselor înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice.

La evenimentele științifice organizate sub egida NeuroDiab participă importante personalități naționale și internaționale din domeniu, contribuind la conturarea și susținerea unor standarde ridicate ale calităţii informației și la colaborarea dintre medicii cu experiență și specialiștii aflați la începutul carierei medicale.