Despre diabet și noul coronavirus, interviu cu Prof. Andrew Boulton

03.04.2020





Pandemia de noul coronavirus (COVID-19) este un pericol și pentru persoanele cu diabet zaharat și neuropatie diabetică.

Președintele Federației Internaționale de Diabet, Prof. Andrew Boulton, transmite un mesaj pentru persoanele cu diabet zaharat despre cum să se protejeze de acest virus și ce trebuie să facă dacă au deja simptomele de tuse seacă, febră persistentă și o stare generală alterată. Vă invităm să urmăriți clipul de mai jos, care conține acest interviu.

În anii 1980 și 1990, Prof. Dr. Andrew Boulton a fost printre inițiatorii abordării multidisciplinare a îngrijirii piciorului diabetic, în vederea prevenirii amputării. La finalul anilor 1980, acesta a fondat Manchester Royal Infirmary, deodată cu această mișcare la nivelul Europei pentru abordarea în echipă a îngrijirii piciorului diabetic. Mai mult, Grupul de Studiu pentru Piciorul Diabetic din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) s-a constituit în 1998 datorită activității sale și a acțiunilor de conștientizare a problematicii piciorului diabetic.

Prof. Andrew Boulton este un colaborator apropiat și susținător al proiectelor și activității Societății de Neuropatie Diabetică - Neurodiab.