Prima Intalnire FADR

26.01.2013Societatea de Neuropatie Diabetică, a făcut primul pas către persoanele cu diabet zaharat și neuropatie diabetică, prin organizarea unei prime întâlniri între consiliul director al Neurodiab și membrii Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.

Veniți din toată țara, cei peste 30 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți cu diabet zaharat au primit sfaturi și au fost informați despre cele mai noi date referitoare la neuropatia diabetică.

În cadrul acestei prime întâlniri s-a vorbit despre importanța colaborării între specialități, pentru un diagnostic cât mai corect, dar și despre rolul important pe care îl are educația în prevenirea și ținerea sub control a diabetului zaharat și a complicațiilor acestuia.

Întâlnirea dintre reprezentanții Societății de Neuropatie Diabetică și cei ai Federației Asociațiilor Diabeticilor din România a reprezentat începutul dialogului și al colaborării dintre cele două organizații. Scopul comun este acela de a dezvolta și implementa acțiuni menite să informeze eficient persoanele care suferă de diabet zaharat și neuropatie diabetică, precum și familiile acestora despre importanța prevenției și tratamentului corect al acestei complicații.