Gabriela Radulian
Cu o experienţă de 25 de ani în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice, Prof. Dr. Gabriela Radulian este medic primar și Şefa Secției clinice II Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ,,Prof. dr. N. Paulescu” din București. De asemenea, Prof. Dr. Gabriela Radulian este de 9 ani profesor universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București, disciplina Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Rodica Pop-Bușui
Prof. Rodica Pop-Bușui activează în cadrul departamentului de medicină internă a Universității din Michigan, în divizia metabolism, endocrinologie și diabet. De asemenea, este co-director al Centrului de Neuropatie al aceleiași universități. Cercetările sale științifice s-au concentrat asupra neuropatiei periferice și neuropatiei cardiovasculare autonome la persoanele cu diabet. Este în bordul de conducere şi membră în diverse organizații profesionale internaţionale din domeniul medical.
Bruce Perkins
Dr. Bruce Perkins este profesor în cadrul Diviziei de Endocrinologie și Metabolism al Universității din Toronto și, totodată, activează ca și director al Centrului Sinai de Leadership pentru Diabet din cadrul Spitalului Mount Sinai.
Armand Frăsineanu
Dr. Armand Frăsineanu este medic primar neurolog în cadrul Spitalului Colentina din București.
Alin Știrban
Dr. Alin Știrban este directorul Diviziei de Endocrinologie și Complicații Diabetice, la Institutul pentru Cercetarea Metabolică Profil din Neuss, Germania. De asemenea, este unul dintre membri fondatori ai Societății de Neuropatie Diabetică și câștigător al premiului de cercetare Fritz-Worwag în 2014.
Bogdan Timar
Conf. Univ. Dr. Bogdan Timar activează în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara și este medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice.
Frank Bowling
Prof. Dr. Bowling M.Sc DPM, Ph.D. D.Sc. este un cititor al medicinei translaționale, cu un interes special în diabet zaharat și complicatiile de la nivelul membrelor inferioare la Universitatea din Manchester și un chirurg în podiatrie de la Manchester Foundation Trust în cadrul Departamentului de Chirurgie Vasculară Marea Britanie. Rolul său ca și clinician este axat pe îngrijirea pacienților cu complicații ale membrelor inferioare datorate diabetului. El supraveghează, de asemenea, diverse clinici de cercetare în cadrul Manchester Diabetes Center și clinica Rusholme High-Risk pentru picioarul diabetic alături de profesorul Andrew Boulton.
Frank deține, de asemenea, posturi adjuncte: Formator și Profesor de Medicină în cadrul Universității Victor Babes și Nicolae Testemițanu, diverse Școli de Medicină și Farmacie și Profesor Vizitator de Științe Musculoscheletale în cadrul Manchester Metropolitan University.
Dr. Bowling a publicat peste 130 de jurnale medicale citate de Pubmed Google Scholar, a publicat si 21 de capitole de carte si 3 cărti despre complicații ale membrelor inferioare. Este unul dintre cei mai importanți cercetători din Europa în domeniul diabetului zaharat și complicațiile asociate de la nivelul membrelor inferioare.
Lee Rogers
Lee Rogers este un chirurg podiatru recunoscut pentru activitatea sa de prevenție a ulcerațiilor de la nivelul piciorului cauzate de diabet și pentru tratarea piciorului Charcot. Lee Rogers este directorul medical al Centrului de Prevenție a Amputațiilor din Statele Unite ale Americii. Este un susținător activ al activității și proiectelor Asociației de Podiatrie, fiind o prezență constantă ca și lector, în cadrul evenimentelor științifice derulate de către Asociație.
Ioan Vereșiu
Conf. Dr. Ioan Andrei Vereşiu este membru fondator şi Preşedintele Asociaţiei de Podiatrie.
Pasiunea sa pentru patologia piciorului diabetic este mai veche de 30 de ani. De-a lungul carierei sale, a avut numeroase contribuţii ştiinţifice sub formă de granturi obţinute pentru cercetări în diabet, a publicat 5 cărţi la edituri naţionale şi este co-autor în volume colective, a scris zeci de articole de specialitate în jurnale medicale naţionale şi internaţionale, iar activitatea sa ştiinţifică nu se opreşte aici – este membru în diverse asociaţii profesionale atât din ţară, cât şi din străinătate. Dr. Ioan Vereșiu activează în cadrul Clinicii de Podiatrie din Cluj-Napoca.
Robert Frykberg
Dr. Robert Frykberg este chirurg în podiatrie și profesor în cadrul Facultății de Medicină a Universității din Arizona, SUA.
Bogdan Florea
Dr. Bogdan Florea este medic primar neurolog și unul dintre membrii fondatori ai Asociației de Podiatrie, iar în acest moment are calitatea de Secretar în cadrul Consiliului Director al Asociației.
Din punctul de vedere al activității de cercetare științifică medicală, Dr. Bogdan Florea a fost prim-autor și co-autor a 13 articole medicale și a susținut 50 de prezentări medicale. Dr. Bogdan Florea a descoperit o nouă stare a creierului, care apare în timpul comelor profunde, și este inițiatorul proiectului Telemedicina în Epilepsie din România.
Dr. Bogdan Florea activează în cadrul Clinicii de Podiatrie din Cluj-Napoca.
Naseer Ahmad
Naseer Ahmad este un chirurg vascular în cadrul Manchester University Foundation Trust, Marea Britanie. Acesta efectuează întreaga gamă de proceduri vasculare, dar este specializat în revascularizări hibride complexe ultra-distal ale membrelor inferioare, în special în cazul piciorului diabetic.
Face parte dintr-o echipă multidisciplinară specializată în conservarea membrelor inferioare, care a redus amputările majore cu 23% în trei ani la instituția unde lucrează. Cercetarea sa asupra inegalităților în materie de sănătate care înconjoară amputările membrelor inferioare a fost premiată. Totodată, a scos în evidență, pentru prima dată, inegalitățile regionale, sexuale și etnice din Anglia.
În prezent, conduce proiectul MARS (Strategia de Reducere a Amputațiilor din Manchester), care înnoiește serviciile vasculare comunitare din zona Greater Manchester și le încorporează în serviciile de spitalizare, sănătate publică și asistență socială.
Alfred Gatt
Dr. Alfred Gatt activează ca și podiatru încă din anul 1986. Până în anul 1990 a lucrat în cadrul Clinicii de Picior Diabetic, care astăzi este încă activă în cadrul spitalului Mater Dei din Malta. După această perioadă, Dr. Gatt a activat ca și șef al serviciului de podologie al Departamentului de Sănătate până în 2010. De asemenea, în anul 1999 a înființat Asociația Podiatrilor din Malta, iar în 2011, cu ajutorul său, s-a înființat Grupul de Cercetare asupra Piciorului Diabetic.
Parcursul său academic a fost completat de absolvirea unui masterat în cadrul Universității Brighton, iar în 2012 și-a susținut doctoratul la Universitatea Staffordshire, ambele fiind bazate pe lucrări despre biomecanica piciorului. Aceste două lucrări au fost cele care l-au determinat să renunțe la cariera în management și să se dedice mediului academic.
Cynthia Formosa
Dr. Cynthia Formosa activează ca și podiatru încă din 1989, când a primit această certificare din partea Departamentului de Sănătate din Malta. A lucrat timp de 5 ani în sistemul public de sănătate înainte să-și deschidă un cabinet privat de podiatrie. În anul 2003 a absolvit masteratul în podiatrie la Universitatea Brighton, iar în 2009 a obținut titlul de doctor în podiatrie, în cadrul aceleași universități.
În prezent, Dr. Cynthia Formosa lucreaza în cadrul Universității din Malta, unde conduce departamentul de podiatrie al Facultății de Științe ale Sănătății și, în același timp, este lector senior. Timp de 2 ani a fost și președinte al Asociației Podiatrilor din Malta și de-a lungul carierei sale, a contribuit la numeroase publicații medicale.
David Dunning
Dr. David N. Dunning este un podiatru generalist cu un interes deosebit asupra biomecanicii piciorului și medicinei musculo-scheletale. A urmat cursurile cursurile Universității Salford și a absolvit medicina podiatrică în 1975. După o perioadă de muncă clinică și managerială în cadrul sistemului public de sănătate din Marea Britanie, acesta a lucrat în sistemul privat timp de peste 20 de ani.
De-a lungul carierei a colaborat cu cluburi sportive profesioniste, printre care echipe de fotbal și rugby de primă ligă. A fost implicat și în clinici de fizioterapie, specializate în sport, unde a participat la tratarea multiplelor leziuni ale sportivilor de elită. De asemenea, este un vorbitor la nivel internațional pe tema problemelor musculo-scheletale, este lector senior la Universitatea Staffordshire și face parte din Societatea Podiatrilor din Marea Britanie.
Iulia Drăgoi
Drd. Fiziokinetoterapeut Iulia Drăgoi Iovanca are calitatea de membru în cadrul Consiliului Director al Asociației de Podiatrie. Este specializată în evaluarea biomecanică clinică a piciorului, analiza mersului, metode de ortezare funcțională a piciorului și în recuperarea disfuncțiilor musculoscheletale.
Iulia Drăgoi Iovanca conduce Fast Fizo School și activează în cadrul Fast Fizio Clinic din Timișoara.
Hannah Jarvis
Dr. Hannah Jarvis a absolvit un program de licență în podiatrie, înainte de a-și termina doctoratul în biomecanica piciorului și a gleznei. După terminarea doctoratului, a deținut funcția de investigator principal și Higher Scientific Officer în cadrul Centrului de Recuperare Medicală din domeniul apărării, Headley Court, unde a realizat analiza mersului a personalului militar care au suferit amputații traumatice la nivelul picioarelor în urma conflictelor recente din Afganistan și Irak. În acea perioadă, Dr. Jarvis a creat primul serviciu de analiză clinică a mersului pentru personalul militar rănit.
În prezent, Dr. Jarvis este investigatorul principal pentru un proiect de cercetare care investighează modul în care un accident vascular cerebral afectează costurile metabolice si mecanice ale mersului la adulții tineri, care este finanțat de Hub Stroke Wales. Acest proiect de cercetare, care este primul de acest fel, ajută la înțelegerea modului în care abilitatea de a merge este afectată de un accident vascular cerebral și subliniază necesitatea unei reabilitări mai bune a adulților tineri care au suferit un accident vascular cerebral.
David Armstrong
David Armstrong este un renumit chirurg podiatru şi profesor în chirurgia picioruui și a gleznei în cadrul Facultăţii de Medicină Keck a Universităţii California de Sud, SUA. Este un susținător activ al activității și proiectelor Asociației de Podiatrie, fiind o prezență constantă ca și lector, în cadrul evenimentelor științifice derulate de către Asociație.
David Armstrong se concentrează în practica sa pe tratarea ulceraţiilor de la nivelul picioarelor, în special pe prelungirea perioadei de remisie a unui ulcer. Este adeptul ideii de a trata diabetul zaharat precum cancerul, fiindcă aceste două maladii sunt similare prin faptul că sunt cronice şi degenerative.
Matthew Allen
Matthew Allen este podiatru din Marea Britanie specializat în probleme musculoscheletale și de biomecanică a piciorului. Lucrează ca și podiatru în cadrul Salford Royal NHS Trust din 2017.
Discursurile și dezbaterile facilitate în cadrul Școlii de Vară Neurodiab 2019 se adresează medicilor rezidenți și tineri specialiști în diabet, neurologie, chirurgie generală, chirurgie vasculară, ortopedie, medicină internă, endocrinologie, cardiologie și medicină de familie. Programul se adresează, în egală măsură, și asistenților medicali și fiziokinetoterapeuții, în calitatea lor de membrii ai echipei multidisciplinare.
Manifestarea dorește să sublinieze faptul că neuropatia diabetică este una dintre complicațiile frecvente ale diabetului care determină afectarea nervilor. La nivelul picioarelor, această complicație poate duce la diminuarea până la lipsa sensibilității termice și dureroase, putându-se ajunge la ulcerații și risc crescut de amputație.
În cadrul Școlii de Vară Neurodiab 2019, se vor prezenta noutățile și progresele înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice. Astfel, obiectivul final al manifestării este creșterea calităţii serviciilor medicale de îngrijire a persoanelor afectate de neuropatie diabetică, precum şi limitarea, prin abordare timpurie, a apariției altor complicații și a urmărilor acestora, care pot fi invalidante și conduc la scăderea calității vieții.
Manifestarea urmărește un program științific de înaltă calitate și cuprinde conferințe urmate de paneluri de discuții, precum și prezentări de caz dedicate tehnicilor moderne de diagnosticare precoce și de tratament al neuropatiei diabetice și al piciorului diabetic. Printre subiectele abordate se vor afla: polineuropatia diabetică distală simetrică, benfotiamina în tratamentul neuropatiei diabetice, noi tehnici de cercetare a neuropatiei diabetice, abordarea neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic în Germania, precum și alte teme de interes care au focus în problematica piciorului diabetic.