Ghid pentru persoanele cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus

11.05.2020





În această perioadă de pandemie de noul coronavirus (COVID-19), persoanele cu diabet sunt considerate ca fiind la risc mai ridicat în comparație cu populația fără diabet.  

Ce trebuie să facă o persoană cu diabet zaharat în această perioadă pentru a-și gestiona cât mai bine boala de bază și să se protejeze de noul coronavirus? Răspunsul la această întrebare se găsește în “Ghidul pentru persoanele cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus”.

Federaţia Română de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice (“FRDNBM”) împreună cu Asociaţia Română de Educaţie în Diabet („ARED”), Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România („FADR”), Asociaţia de Podiatrie, Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab (”Neurodiab”) și Asociaţia Iniţiativa Pacientul 2.0. (“Pacientul 2.0.”) sunt societățile medicale, asociațile profesionale și ale pacienților care au contribuit la realizarea acestui ghid.

Mai mult decât atât, ghidul cuprinde și o secțiune de răspunsuri la întrebările pe care le au pacienții în aceste momente. Printre acestea se numără și cele legate de neuropatia diabetică și ce măsuri pot fi luate acasă de către fiecare persoană cu diabet zaharat, astfel încât să prevină această complicație critică și invalidantă.

Această perioadă dificilă prin care trecem nu trebuie să devină un stres suplimentar pentru persoanele cu diabet. Recomandările specialiștilor din acest ghid vor ajuta persoanele cu diabet să-și gestioneze în mod optim boala de bază, să prevină complicațiile, cum ar fi neuropatia diabetică și/sau piciorul diabetic.

Vă rugăm să urmați link-ul de mai jos pentru a accesa ghidul:

ACCESEAZĂ GHIDUL AICI