Evenimentul "Tu și Diabetul 2.0" a coincis cu Ziua Mondială a Diabetului 2019

14.11.2019

Diabetul zaharat de tip 2 poate fi deseori prevenit, iar complicațiile sale majore, cum ar fi neuropatia diabetică, pot fi evitate. Sportul, alimentația, controlul stresului, renunțarea la fumat sunt factori de risc care pot influența mult calitatea vieții unei persoane cu diabet.

Despre toate aceste lucruri s-a discutat în cadrul evenimentului „Tu și Diabetul 2.0”, pe 14 noiembrie 2019, la București, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.

La acest eveniment s-a discutat deschis cu persoane cu diabet, medici specialiști și asociații de pacienți despre prevenție, complicații și ultimele tehnologii care ajută la controlul glicemic.

Dr. Daniel Cosma, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, și un susținător activ al activității și proiectelor Neurodiab, a abordat tema complicațiilor diabetului zaharat. În prezentarea sa, acesta a pus accent pe semnalele de alarmă trimise de organism cu privire la prezența diabetului și pe acțiunile ce trebuie luate de persoana cu diabet când observă o ulcerație, printre care prezentarea de urgență la medicul diabetolog.

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab a susținut cauza evenimentului „Tu și Diabetul 2.0” de a informa corespunzător atât persoanele aflate la risc pentru diabet, cât și persoanele deja diagnosticate.