Simpozion Neurodiab "Actualități în neuropatia diabetică" la Chișinău

10.09.2019(În poză de la stânga la dreapta: Conf. Dr. Ioan Vereșiu, Dr. Lorina Vudu, Dr. Zinaida Alexa, Dr. Cornelia Bala, Prof. Dr. Gabriela Radulian, Dr. Armand Frăsineanu, Prof. Dr. Vitalie Lisnic)

 

Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab a susținut un simpozion dedicat neuropatiei diabetice în data de 6 septembrie 2019, la Chișinău, cu tema "Actualități în neuropatia diabetică".

Au prezentat Prof. Dr. Gabriela Radulian, președintele Societății de Neuropatie Diabetică - Neurodiab, Dr. Cornelia Bala, preşedintele Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet, Dr. Armand Frăsineanu, medic primar neurolog în cadrul Spitalului Colentina din București, Conf. Dr. Ioan Vereșiu, președintele Asociației de Podiatrie, Prof. Dr. Alin Știrban, directorul Diviziei de Endocrinologie și Complicații Diabetice, la Institutul pentru Cercetarea Metabolică Profil din Neuss, Germania, cât și Prof. Dr. Vitalie Lisnic, specialitatea neurologie, în cadrul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie, Chișinău. 

Moderatorii simpozionului au fost Prof. Dr. Gabriela Radulian, Zinaida Alexa, președintele Societății de Endocrinologie din Moldova, cât și Prof. Dr. Vitalie Lisnic.

Mulțumim tuturor partenerilor care ne-au susținut și s-au implicat în organizarea simpozionului: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Moldova, Universitatatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“ din Chișinău și Wörwag Pharma Moldova GmbH&Co.KG, Reprezentanța pentru Republica Moldova. 

Societatea de Neuropatie Diabetică are drept scop desfășurarea de activități cu caracter medical, științific, de cercetare și pregătire profesională în domeniul medical, de edificare, lărgire a bazei materiale științifice pentru dezvoltarea și studiul neuropatiei diabetice în România și Republica Moldova, de promovare și sprijinire sub aspect medical în Uniunea Europeană, precum și de furnizare de servicii medicale.