Curs online de neuropatie diabetică pe platforma eduasistent.ro

26.08.2019Unul dintre obiectivele Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab este de a spori accesul la educație medicală continuă a profesioniștilor din domeniul sănătății care au în îngrijire persoane cu diabet.

În acest sens, recomandăm cursul online de Neuropatie Diabetică de pe platforma eduasistent.ro. Cursul este dedicat asistenților medicali generaliști și asistenților medicali din zona București și Ilfov și este creditat cu 10 credite EMC.

Cursul își propune ca participanții să își însușească noțiuni de bază privind problematica neuropatiei diabetice și a complicațiilor ulterioare. Asistentul medical își are rolul său în echipa multidisciplinară de îngrijire a persoanelor cu diabet.

Acesta, alături de medicul cu care lucrează, este primul care îl vede pe pacient, îi răspunde la întrebări și îl informează cu privire la ce urmează în managementul diabetului si a complicatiilor sale.

Înțelegerea rolului asistentului medical în îngrijirea acestei categorii de pacienți este importantă, deoarece fiecare profesionist din echipa multidisciplinară poate contribui la limitarea severității neuropatiei diabetice și la prevenirea apariției piciorului diabetic.

Autorii acestui curs sunt Conf. Univ. Dr. Ioan Vereșiu, președintele Asociației de Podiatrie, Șef Lucr. Asoc. Dr. Anca Bălan, medic primar medicină de familie și formator în podiatrie, Dr. Paula Pavel, medic primar chirurgie generală și formator în podiatrie, cât și Asistent Univ. Dr. Georgeta Inceu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice și formator în podiatrie. Toți aceștia sunt membrii ai Societății de Neuropatie Diabetică - Neurodiab și susținători activi ai activității și evenimentelor științifice desfășurate de aceasta.

Pentru mai multe informații cu privire la înregistrare și curricula urmărită, vă rugăm să accesați link-ul de mai jos.

Accesează cursul AICI