Prof. Dr. Ovidiu Alin Știrban este noul medic șef al secției de diabet a Clinicii Asklepios din Birkenwerder, Germania



Interviu cu Prof. Dr. Ovidiu Alin Știrban

Clinica Asklepios din Birkenwerder, Germania

Domnule Profesor, sunteţi noul medic șef al secției de diabetologie a Clinicii Asklepios din Birkenwerder. Care a fost traseul calatoriei Dvs. până aici?

M-am născut la Cluj-Napoca și tot acolo mi-am făcut și studiile. În anul 1999 am plecat ca doctorand la Düsseldorf, la Centrul German pentru Diabet. La Universitatea Heinrich Heine, mi-am obținut apoi doctoratul şi după câţiva ani abilitarea. O altă etapă a călătoriei a fost pregătirea mea în cadrul Centrului pentru Inimă și Diabet din Bad Oeynhausen, Renania de Nord-Westphalia (Clinica Universitară a Universității Ruhr, Bochum) unde, în anul 2003, am devenit, alături de poziţia clinică şi șeful departamentului de cercetare clinică. Am avut ca şi obiective principale de studiu și cercetare procedurile de diagnostic și tratament al complicațiilor cardiovasculare, a sindromului piciorului diabetic, precum şi a neuropatiei diabetice. În cursul anilor am reuşit să acumulez o experiență vastă atât în medicina ambulatorie și din spital, cât și o solidă expertiză în desfășurarea studiilor clinice.

Spuneţi-ne câteva cuvinte despre clinica în care lucraţi.

Clinica Asklepios din Birkenwerder situată la aproximativ 25 km de Berlin, se numără printre clinicile de vârf din Germania, în ceea ce privește tratamentul piciorului diabetic. Acum, ca şi medic şef, îmi doresc să dezvolt şi mai mult secția de diabetologie din Birkenwerder şi să oferim cel mai bun şi modern tratament pentru pacienţi. Avem nevoie de ultimele descoperiri științifice medicale pentru a face viaţa pacienţilor mai uşoară. Dorim să ne poziționăm în mod clar pe un loc de frunte în domeniu.

Cum reuşiţi să echilibraţi viaţa profesională cu cea de familie?

Un mare sprijin şi ajutor este soţia mea, Maryna Ştirban, care în momentul de faţă se ocupă şi de educaţia gemenilor noştri care, de curând, au împlinit 18 luni. Ei înşişi sunt o sursă enormă de energie şi de motivaţie.

La ce proiecte lucraţi în momentul de faţă?

În momentul de faţă lucrez împreună cu colegii mei la modernizarea structurii clinicii, mai ales în sensul îmbunătăţirii infrastructurii informatice.

Cât de importantă este echipa multidiscipinară?

Echipa interdisciplinară este indispensabilă! Noi avem privilegiul de a avea în clinică o secţie de chirurgie vasculară care totodată asigură şi partea intervenţională, o secţie de ortopedie care asigură partea de amputaţii, precum şi specialişti în protezare şi confecţionarea încălţămintei medicale.

 

Material realizat cu sprijinul Medical Business: www.medicalbusinesspress.com